Ryggbiff med tomatsås

Vällagad tomatsås passar otroligt bra till biff och det är kanske t o m det bästa som finns till kött.…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Nordafrikansk ank- och korvgryta

För några dagar sedan skrev jag om en ankwrap och jag skrev också då om hur den lagade ankan skulle…

Friterad långkokt lammstek med nachos

Igår ville jag testa något som jag gått och funderat över ett tag. Hur blir det om man långkokar en…

Oxfile, potatisgratäng och rödvinssås

En väldigt klassisk rätt. Med klassisk menar jag inte dålig på något sätt, däremot kräver det en del av kocken.…

Min bästa tomatsås

Jag har skrivit om tomatsås förr och jag kommer säkert göra det igen. (mer …)

Kycklingrulle med buffelmozzarella

Min första plan var att göra Chicken Kiev men ett mycket trevligt inköp från Ängsholmens Gårdsmejeri gjorde att jag ändrade…

Hamburgare med ägg och bacon

Det var dags för hamburgare igen. Jag tror inte det är någon vits att skriva ner receptet för det är…

Indirekt grillad entrecote med tillbehör

Jag har säkert redan bloggat om någon variant på den här rätten men jag kör på i alla fall. Det…

Ostfondue

Igår käkade vi 80-talsklassikern ostfondue med inte så klassiska tillbehör. Det mest klassiska är ju bröd som man doppar i…