Min amerikanska chili

Inom texmex-svängen är chili på något sätt basen till allt. Att kunna göra en bra chili är lite som att…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

En varning och saxslipning

Den främsta anledningen till att det inte blivit något matbloggat i helgen är att jag fick i mig gluten förra…

Nachos med slaktarbiff

Här har vi en rätt omständig rätt som verkligen ger lön för mödan. ...eller så förbannat omständigt är det inte…

Årets snaps 2014

Jag varierar mig inte jättemycket från är till år när det kommer till snaps och malörtsbasen släpper jag ogärna. (mer…

Lördagsfrukost med styrka

En mycket kort post till minne av en kompis. (mer …)

Refried beans

Refried beans är en klassiker i de amerikanska sydstaterna. Där köper man ofta röran färdig på burk men alla vittnar…

Baconkorv med bourbonkaramelliserad lök och hembakat korvbröd

På fredagar är det ofta lite snabbare middagar som gäller och varför inte då korv? Jag har några väldigt fina…

God jul

God jul på er. Jag bjuder på en bild där jag ser galen ut. Man blir galen av sprit. (mer…

Hamburgare med svenska smaker

Mina föräldrar är på besök i helgen och jag var tvungen att fundera ut en lördagsmiddag. Man kan inte steka…