Rådjurssadel sous vide

Vi klämmer in ett till rådjursrecept. Här har jag lagat rådjurssadeln sous vide och sedan skurit ut köttet och stekt…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Glutenfria kroppkakor

Först av allt ska det sägas att det inte är jag som har lagat det här, utan det är min…

Pork tenderloin sandwich

I USA pratar man om ett antal klassiska mackor och de är väl runt 20-30 stycken lite beroende på hur…

Sjömansbiff på älg

Jag har inte glömt bloggen, jag lovar. Det är otroligt mycket nu med jobbet och hemma med ungarna och på…

Heta kycklingvingar med coleslaw

Det här är kanske inte det nyttigaste man kan äta men det kan mycket väl kandidera till topplistan över de…

Korv igen

Det har blivit dåligt med postande sista tiden. Jag har en forskningsanslagsansökan som ska vara inne idag så man kan…

Projekt: Julskinka #5 Slutstriden

I måndags var skinkan färdigurvattnad och efter det fick den vila i en påse i kylen i väntan på ugnsstekning.…

Fantastisk korv med tryffelpotatismos

Det är så jävla skönt att skita i att det är måndag och laga mat som vore det tamefan nyårsafton.…

Argentinsk grillning

Har ni inte plockat fram grillarna än så borde ni egentligen skämmas. Här kommer ett litet tips från nötköttets förlovade…