Sashimi på röding

Här kommer en liten enkel förrätt som kombinerar nordiskt med asiatiskt och som man drar ihop på några minuter. (mer…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Sommarfrukost

Sommaren är godfrukostarnas tid. Här kommer en uppsamlande bloggpost med frukosttips. (mer …)

Rökta räkor (och beer can chicken)

Det kommer bli mycket grillande framöver i bloggen, det går inte att undvika. Jag har aldrig tidigare haft möjlighet att…

Grillad hel fisk

Regnet vräker ner varenda jävla dag men det ska väl ändå inte få hindra oss från att grilla? (mer …)

Fish ’n chips på svenska

Den engelska nationalrätten, fast här på abborre. (mer …)

Råbiff som biter tillbaks

Ibland blir min längtan efter rått kött för stort och då måste jag bara laga råbiff. Den här gången är…

9 x nudlar

Det var längesedan jag gjorde en sammanfattande post på något speciellt tema. Här kommer lite nudelbabbel. (mer …)

Macka med grillad rumpstek och manchegomajonnäs

En av mina absoluta favoriter bland styckdetaljerna hos nöt är rumpsteken. Bra pris, bra smak och att den är lite…

Räkcocktail med nordafrikansk känsla

Vi hade det här som en snabb förrätt på söndagen och jag tycker att det blev lyckat. Det är roligt…