Kinesiska tjocka revben

Tjocka revben har blivit en ny favorit hos mig sedan jag lärt mig göra dem på det i mitt tycke…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Projekt: Julskinka #4 Urvattning

Dags för en liten kort rapport på julskinkan. Igår hade den legat i lag i 13 dagar och jag tog…

Tunnbrödklämma med rökt rådjur

För ett par veckor sedan sköts det en råbock i Bofaratrakten söder om Bollnäs och jag kände att det var…

Baconsnacks med jalapeno

Det har gått lite på halvfart den senaste tiden på bloggen på grund av sjukdom. Läget borde snart vara skapligt…

Natriumcitrat och citronsyra

Det här får bli en bloggpost utan bilder men jag har fått en fråga på min post om perfekt smältande…

Tlacoyos – mexikanska majsmjölsknyten

Tlacoyos är majsdegsknyten och mexikos svar på dumplings. Ofta är de fyllda med någon typ av bönröra, så också i…

Nordafrikansk ank- och korvgryta

För några dagar sedan skrev jag om en ankwrap och jag skrev också då om hur den lagade ankan skulle…

Kallrökt oxfilé

Inför semestern kan det vara kul att ha något litet matlagningsprojekt. Att kallröka oxfilé är både enkelt och ger ett…

Grillad entrecote med chili-cheese och majssalsa

Igår var jag och min fru ensamma utan barnen för första gången sedan lillungen föddes. Självklart skulle det då firas…