Projekt: Julskinka #4 Urvattning
Dags för en liten kort rapport på julskinkan. Igår hade den legat i lag i 13 dagar och jag tog…
Tunnbrödklämma med rökt rådjur
För ett par veckor sedan sköts det en råbock i Bofaratrakten söder om Bollnäs och jag kände att det var…
Baconsnacks med jalapeno
Det har gått lite på halvfart den senaste tiden på bloggen på grund av sjukdom. Läget borde snart vara skapligt…
Natriumcitrat och citronsyra
Det här får bli en bloggpost utan bilder men jag har fått en fråga på min post om perfekt smältande…
Tlacoyos – mexikanska majsmjölsknyten
Tlacoyos är majsdegsknyten och mexikos svar på dumplings. Ofta är de fyllda med någon typ av bönröra, så också i…
Nordafrikansk ank- och korvgryta
För några dagar sedan skrev jag om en ankwrap och jag skrev också då om hur den lagade ankan skulle…
Kallrökt oxfilé
Inför semestern kan det vara kul att ha något litet matlagningsprojekt. Att kallröka oxfilé är både enkelt och ger ett…
Grillad entrecote med chili-cheese och majssalsa
Igår var jag och min fru ensamma utan barnen för första gången sedan lillungen föddes. Självklart skulle det då firas…