Lammytterfilé och risotto med svart trumpetsvamp
Vardag igen och tillbaka i Uppsala. Det är i vanlig ordning både lite skönt och lite vemodigt när semestern är…
Tacos med kallrökt lax
Det här kan mycket väl vara den perfekta fusionen mellan nordiskt, texmex och asiatiskt. Smakerna passar så sjukt bra ihop.…
Gumbo och en bönsallad
Innan jag skriver något annat så måste vi ta och reda ut det där med skillnaden mellan jambalaya och gumbo.…
Billigaste kallröken
Här kommer ett finurligt och extremt billigt sätt att förvandla sin klotgrill till en kallrök. (mer …)
Nudelsoppa med kungsräkor
Stora räkor - en av de riktigt stora miljösyndarna när det kommer till mat. Det är förbannat att jag är…
Reprissida – Vetenskap och mat
Den här veckan är hektisk och jag tvivlar på att jag kommer laga så mycket mat som är värd att…
Sous vide – bakgrund
Som jag skrev i en tidigare bloggpost så har jag bestämt mig för att göra en rätt rejäl genomgång av…
Panerad och stekt torskrygg med remoulade
Lördagens huvudrätt bestod av MSC-märkt torskrygg som jag panerade. Till det käkade vi lite ugnsstekt potatis och en amerikansk remoulade.…