Varmrökt lax – och en enkel laxrätt

Det här blir lite av en no-brainer - alla med en rök har väl varmrökt lax? (mer …)

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Louisianakräftor och John Fogerty

Nu när vi har käkat oss mätta på svenska kräftor men ändå har kräftor kvar så finns det ett bra…

Restmex samt en vitlökssås

Det här är ett alldeles utmärkt sätt att göra något gott av den överblivna skinkan (mer …)

Kashima Black Santoku

Ni som följer bloggens facebooksida såg mig för lite drygt en vecka sedan tipsa om den här kniven till kanonpris…

Bauru – brasiliansk rostbiffmacka och en god sallad

I Brasilien pågår fotbolls-VM, och det måste så klart uppmärksammas på något vis. (mer …)

Bäcköring (-röding) – lyxmat från skogen

Det här blir ingen ren matlagningspost utan mer en liten utvikning kring bäcköring som jag varit ute och fiskat idag.…

Buffalo wings på grillen

Det här mina vänner, kan mycket väl vara det godaste som passerat min grill det senaste året. (mer …)

Kycklingleverpastej

Ju närmare jul ju mer kommer julmaten dominera här. Jag kommer göra det mesta helt själv men det är inte…

Nästan The Cuban

I Florida är en macka som heter The Cuban väldigt populär. Det här är ingen sån macka men inspirationen kommer…