Yakiniku – japanskt grillat kött

Det här är bland det svåraste som finns när det kommer till köttillagning i köket. Vad menar han, undrar ni?…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Asiatiska rispapperknyten, jordnötsås och teriyakibiff

Det här är egentligen en oenhetlig blandning men jag tycker ändå att det är gott. Den här typen av knyten…

Kalkonbröst lagat sous vide

Jag har en bestämd uppfattning om vad som är söndagsmat men det är inte så säkert att den uppfattningen delas…

Salsa verde

En salsa på bland annat tomatillos och chili. Den här går så klart att köpa färdig men det är mycket…

Nudelsoppa med kungsräkor

Stora räkor - en av de riktigt stora miljösyndarna när det kommer till mat. Det är förbannat att jag är…

Nordafrikansk kycklingrulle

Det har varit en jäkla massa prat och väldigt lite verkstad i de senaste blogginläggen. Lite halvslafsiga pastarätter som man…

Räkcocktail med nordafrikansk känsla

Vi hade det här som en snabb förrätt på söndagen och jag tycker att det blev lyckat. Det är roligt…

Stekt inlagd strömming med tillbehör

I helgen lagade jag en riktigt lyxig variant på husmansklassikern Strömming med potatis. Jag såg till att laga lite för…

Tjocka revben med helstekt blomkål

Det här var vår söndagsmiddag men jag har inte hunnit blogga om den än. Det handlade egentligen om att jag…