Kofta – indiska lammköttbullar

Idag fick jag lite avbytning i barnomhändertagandet och kunde dra ihop en lite mer omfattande vardagslunch. Det bidde indiskt och…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Hamburgare med svenska smaker

Mina föräldrar är på besök i helgen och jag var tvungen att fundera ut en lördagsmiddag. Man kan inte steka…

En nyinköpt molcajete

En molcajete är en slags mexikansk mortel som används för att göra salsor. Jag har precis fått hem min fast…

Kycklingbuljong

Här kommer ett litet snabbrecept på en enkel kycklingbuljong som inte heller förutsätter att man har nyligen har käkat hel…

Niu rou gan – kinesiskt torkat kött

Lite slarvigt skulle man kunna beskriva det här som kinesisk beef jerky, men det är egentligen fel. (mer …)

Reprissida – Vetenskap och mat

Den här veckan är hektisk och jag tvivlar på att jag kommer laga så mycket mat som är värd att…

Kallrökt oxfilé

Inför semestern kan det vara kul att ha något litet matlagningsprojekt. Att kallröka oxfilé är både enkelt och ger ett…

Fiskdoftande aubergine

Jag lovade att jag skulle återkomma med recept signerade Fuchsia Dunlop och här kommer en riktig jävla rökare. (mer …)

Soppa med räkor och kantareller

Mina helgmatsposter verkar ha uteblivit den här helgen. I fredags så hade jag några gossar över på tv-spel och för…