Sjömansbiff på älg

Jag har inte glömt bloggen, jag lovar. Det är otroligt mycket nu med jobbet och hemma med ungarna och på…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Sjötunga Walewska

Jag ber redan nu om ursäkt för en monsterpost. Jag kan liksom inte låta bli att ordbajsa när jag får…

Grillade pannkakor med en stark sås

Jag vet att ni alla söker efter bra grilltillbehör och här har ni en vansinnigt bra grej. (mer …)

Mosbricka

När jag var liten var en av årets höjdpunkter sista april. Man fick åka iväg med familjen till nån kase…

Stekt fläsk med löksås

Jag fortsätter lite med vardagsrätter, min semester är trots allt över. Det här är en rätt som inte behöver närmare…

Bang bang ji si

Det är så klart fantastiskt med en rätt som heter bang bang och smaken på den här kycklingsalladen från Sichuan…

Örtig kycklingrulle med prästostpotatis och dragonsås

Vi tänkte käka det här på lördagen men efter att hela familjen hade fastnat i bilen i snöhelvetet på E4:an…

Grytstek med smak av Mexiko

Grytstek känns lite bortglömt, men har man en bra gryta med tjockt gods så är det definitivt något man ska…

Kalkonbröst lagat sous vide

Jag har en bestämd uppfattning om vad som är söndagsmat men det är inte så säkert att den uppfattningen delas…