Revben och svampnudlar med känsla av Vietnam

Jag fortsätter på den vietnamesiska temat när jag ändå har en massa råvaror hemma på det temat. (mer …)

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Min amerikanska chili

Inom texmex-svängen är chili på något sätt basen till allt. Att kunna göra en bra chili är lite som att…

Nästan The Cuban

I Florida är en macka som heter The Cuban väldigt populär. Det här är ingen sån macka men inspirationen kommer…

Sous vide – en bloggserie

Det har länge legat och gnagit i mig att jag inte har någon ordentlig och djuplodande bloggpost om "sous vide"-teknik…

Kalops

Min fru avskyr söndagsmat. Alltså inte så att hon inte gillar att äta på söndagar men rätter som för många…

Fönsterodling

Det räcker med vinter nu. Egentligen har det räckt med vinter i ett par månader men jag riktigt less nu…

Gumbo – en gång till

Det blir andra gången jag bloggar om den här rätten, men jag har gjort ändringar i receptet. Kanske inte jättestora…

Dillkött på lamm

Det närmar sig jul och det blir viktigare och viktigare för mig att göra plats i kyl och frys. Av…

Perfekt smältande ost

Den här bloggposten behandlar mer om ett litet kemiprojekt än ett recept som jag ser det. Det handlar om att…