Min amerikanska chili
Inom texmex-svängen är chili på något sätt basen till allt. Att kunna göra en bra chili är lite som att…
Nästan The Cuban
I Florida är en macka som heter The Cuban väldigt populär. Det här är ingen sån macka men inspirationen kommer…
Sous vide – en bloggserie
Det har länge legat och gnagit i mig att jag inte har någon ordentlig och djuplodande bloggpost om "sous vide"-teknik…
Kalops
Min fru avskyr söndagsmat. Alltså inte så att hon inte gillar att äta på söndagar men rätter som för många…
Fönsterodling
Det räcker med vinter nu. Egentligen har det räckt med vinter i ett par månader men jag riktigt less nu…
Gumbo – en gång till
Det blir andra gången jag bloggar om den här rätten, men jag har gjort ändringar i receptet. Kanske inte jättestora…
Dillkött på lamm
Det närmar sig jul och det blir viktigare och viktigare för mig att göra plats i kyl och frys. Av…
Perfekt smältande ost
Den här bloggposten behandlar mer om ett litet kemiprojekt än ett recept som jag ser det. Det handlar om att…