Bäcköring (-röding) – lyxmat från skogen
Det här blir ingen ren matlagningspost utan mer en liten utvikning kring bäcköring som jag varit ute och fiskat idag.…
Friterad strömming och en jävligt fin räksås
Jag har funderat en väldig massa på natriumcitrat och citronsyra idag men släppte det till sist. Det är hur som…
Vinn en Kashima ONYX 24 cm kockkniv
Nu har ni chansen att vinna en riktigt bra kockkniv. I samarbete med de utmärkta knivhandlarna Cleancut.se tävlar jag ut…
Macka med försiktigt grillad karré
Egentligen är den här bloggposten bara ett sätt att presentera ett trevligt sätt att laga karré på och mackan ska…
Fiskdoftande aubergine
Jag lovade att jag skulle återkomma med recept signerade Fuchsia Dunlop och här kommer en riktig jävla rökare. (mer …)
Italiensk lammstek
Idag blir det långsam matlagning. Den här fantastiskt goda rätten lagas i ugn i sex-sju timmar men sköter sig själv…
Projekt: Julskinka #4 Urvattning
Dags för en liten kort rapport på julskinkan. Igår hade den legat i lag i 13 dagar och jag tog…
Skärbrädetips
Nu har jag fått den beställda skärbrädan från Asbjörns Bildhuggeri. 689 + frakt fick jag betala för en skärbräda av…