Fiskdoftande aubergine

Jag lovade att jag skulle återkomma med recept signerade Fuchsia Dunlop och här kommer en riktig jävla rökare. (mer …)

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Dags att fundera på julskinkan

Det är snart jul och det är hög tid att börja planera julbordet. I min värld är 90% av julglädjen…

Nyårsmiddag – fläsk, äpple och getost

Här kommer ett ganska tidigt nyårstips. Det kommer fler i veckan men det här publicerades i tidningen jag skriver för…

Asiatiska rispapperknyten, jordnötsås och teriyakibiff

Det här är egentligen en oenhetlig blandning men jag tycker ändå att det är gott. Den här typen av knyten…

Sichuansk fläskfilé

Det här är i det närmaste en bloggpost i repris, men det får ni fan ta. (mer …)

Risotto med pumpa och karljohan

Det är dags för en vegetarisk festlig rätt, fan ska veta att de inte är så enkla att hitta. (mer…

Salsa verde

En salsa på bland annat tomatillos och chili. Den här går så klart att köpa färdig men det är mycket…

Friterad långkokt lammstek med nachos

Igår ville jag testa något som jag gått och funderat över ett tag. Hur blir det om man långkokar en…

Kalvracks lagade sous vide med tillbehör

I helgen lagade jag så mycket mat så jag inte hann blogga om den. Jag hann däremot knäppa kort på…