Tacos med ananasmörad tjälknöl, inlagda rotsaker och tomatillosalsa

Det här kommer bli en lång post. Känner man att man inte orkar läsa så kan man nästan skippa den…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Het kinesisk biffgryta

Kina är ett väldigt stort land och det är svårt att prata om någon speciell karaktär på kinesisk mat. En…

Lätthalstrad lövbiff med pepparrot och äggula

Det blev rätt så sen middag igår och ingen av oss var speciellt hungriga. Då passar det suveränt med den…

Puerco Entomatado

Puerco Entomatado betyder ungefär fläsk i tomatillos (eller tomat) och det är också bra precis vad det är - en…

Vinn en Kashima ONYX 24 cm kockkniv

Nu har ni chansen att vinna en riktigt bra kockkniv. I samarbete med de utmärkta knivhandlarna Cleancut.se tävlar jag ut…

Porchetta med massor av oregano

Jag glömmer nästan oregano emellanåt. Jag använder den i torkad form i mycket texmex men som färsk och hårt doserad…

Gumbo och en bönsallad

Innan jag skriver något annat så måste vi ta och reda ut det där med skillnaden mellan jambalaya och gumbo.…

Chili cheese fries

Efter fredagens misslyckade middag kändes det viktigt att göra något väldigt gott på lördagen och något som inte kan misslyckas.…

Ägg i tomatsalsa – en enkel texmex-brunch

Idag är det texmex-dag hos oss, till kvällen blir det räkenchiladas men jag startade redan tidigare med en enkel mexarlunch.…