Lammcurry Madras
Med tomt i plånboken efter jul så är det matlådemat och storkok som gäller. Här kommer en indisk klassiker. (mer…
Tunnbrödklämma med rökt rådjur
För ett par veckor sedan sköts det en råbock i Bofaratrakten söder om Bollnäs och jag kände att det var…
Isfiltrerad kycklingconsommé
Consommé är i princip en klarnad buljong. En elegant soppa att servera i små portioner, kanske som tillbehör till något…
Projekt: Julskinka #4 Urvattning
Dags för en liten kort rapport på julskinkan. Igår hade den legat i lag i 13 dagar och jag tog…
Råbiff som biter tillbaks
Ibland blir min längtan efter rått kött för stort och då måste jag bara laga råbiff. Den här gången är…
Indirekt grillad entrecote med tillbehör
Jag har säkert redan bloggat om någon variant på den här rätten men jag kör på i alla fall. Det…
Kotlett lagad sous vide med bön- och svampfräs och persiljesås
Efter en ekonomiskt vidlyftig sommar så är det åtdragen svångrem som gäller. Så gott det går i alla fall. Jag…
Lammspett med grekisk sallad och tsatsiki
Grekisk mat är faktiskt ingen favorit. Det beror säkerligen bara på dåliga erfarenheter och jag skulle gärna motbevisas. De få…