Ostfondue

Igår käkade vi 80-talsklassikern ostfondue med inte så klassiska tillbehör. Det mest klassiska är ju bröd som man doppar i…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Nudelsoppa med kungsräkor

Stora räkor - en av de riktigt stora miljösyndarna när det kommer till mat. Det är förbannat att jag är…

Vår julmat

Nu får det bli en sista post om julmaten. Jag börjar redan bli förbannat trött på den. Med sån här…

Sous vide – bakgrund

Som jag skrev i en tidigare bloggpost så har jag bestämt mig för att göra en rätt rejäl genomgång av…

Ryggbiff med tomatsås

Vällagad tomatsås passar otroligt bra till biff och det är kanske t o m det bästa som finns till kött.…

Tunna BBQ-ribs

Jag har sagt det förr och jag kommer säkerligen säga det igen - det här är tamefan de bästa revbenen…

Kycklingtorn med örtsås och tre sorters lök

Det har varit en jäkla vecka. Massor att göra på jobbet och ungar som sover dåligt på grund av sjukdom.…

Sous vide – packningsutrustning

Nu kommer ytterligare en post i min serie om sous vide. Här går jag igenom vad man behöver för packningsutrustning…

Enchilada Suiza med kyckling och tomatillosalsa

Enchilada Suiza syftar inte på att den här lite skojiga tortillatårtan är från Schweiz utan det finns någon koppling till…