Kräftor
När ungarna hade somnat igår så satt jag och Emma på balkongen och åt upp frysens näst sista låda med…
Sous vide – packningsutrustning
Nu kommer ytterligare en post i min serie om sous vide. Här går jag igenom vad man behöver för packningsutrustning…
Ost- och skinksallad på texmexsätt
Jag räknar kallt med att ni fortfarande har skinka kvar, även efter den goda mackan. Här kommer nästa tips på…
Glutenfri pizza med kronärtskocka
Igår var det bandyfinal och då ska det ätas pizza. Det är en urgammal sed som lever kvar sedan järnåldern…
Grön ärtsoppa
Jag tänkte brassa på med lite vardagsrätter den här veckan. Vi äter ju såklart sånt men jag brukar som bekant…
Suveräna fläsklägg i en blandasiatisk stil
Det är lite irriterande att klumpa ihop matstilar i så stora geografiska områden som "asiatisk" mat. Det är en stor…
Grillad kinesiskt kryddad karré
Hej. Nu är jag som utlovats tillbaks på bloggen igen. Förra veckan var min hittills jobbigaste vecka någonsin (tror jag).…
Korv med bröd – drivet väldigt långt
Maten vi käkade igår kväll är något jag fantiserat om att göra väldigt länge och nu äntligen tog jag mig…