Bäcköring (-röding) – lyxmat från skogen

Det här blir ingen ren matlagningspost utan mer en liten utvikning kring bäcköring som jag varit ute och fiskat idag.…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Tunnbrödklämma med rökt rådjur

För ett par veckor sedan sköts det en råbock i Bofaratrakten söder om Bollnäs och jag kände att det var…

Restmex samt en vitlökssås

Det här är ett alldeles utmärkt sätt att göra något gott av den överblivna skinkan (mer …)

Quesadillas med älg-, fläsk och spenatchili

Min plan var att sluta tjata om texmex i bloggen för ibland känns det som att jag inte skriver om…

Maiale al latte

Här kommer en väldigt rustik, enkel men ändå lite fascinerande italiensk rätt på mjölkkokt fläsk. (mer …)

Buffalo chicken fries

Lite töntigt receptnamn på min blogg igen men det får ni fan ha överseende med. När ni testat är ni…

Argentinsk grillning

Har ni inte plockat fram grillarna än så borde ni egentligen skämmas. Här kommer ett litet tips från nötköttets förlovade…

Hemgjord sriracha

Det här är strikt sett ingen sriracha, det kan vi konstatera direkt. Men den är förbannat god. (mer …)

Pollo entomatado

Här kommer en het och rolig gryta. Koka massor så räcker det länge eller till många. (mer …)