Vår julmat

Nu får det bli en sista post om julmaten. Jag börjar redan bli förbannat trött på den. Med sån här…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Min amerikanska chili

Inom texmex-svängen är chili på något sätt basen till allt. Att kunna göra en bra chili är lite som att…

Pastasås med lammkött

Jag lovade i helgen att jag skulle återkomma med tips på vad man kan göra på resterna av sin fina…

Lördagsmacka

Jag och katten sitter/ligger lite vid datorn och gör en samlingspost på mackor. Jag tänkte att katten skulle få hjälpa…

Fönsterodling

Det räcker med vinter nu. Egentligen har det räckt med vinter i ett par månader men jag riktigt less nu…

Het frukostomelett

Det blir en liten snabbpost nu om min bästa frukostomelett för tillfället. Det bästa sättet att sparka igång dagen är…

Vietnamesisk friterad kyckling

Heta och gudomliga kycklingben med smak främst från Vietnam. (mer …)

Min bästa tomatsås

Jag har skrivit om tomatsås förr och jag kommer säkert göra det igen. (mer …)

Julköttbullar

Jag har uppdaterat mitt köttbullsrecept lite i år. Det är inte superstora förändringar men nog är receptet lite bättre allt.…