Saltimbocca

På onsdagar får jag laga lite godare mat, det har min fru lovat. Resten av veckan är det vardag med…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Texmex-lördag

Jag fick min tortillapress och -värmare i fredags så det var bara tvunget att bli texmex igår. I vanlig ordning…

Picklad chili

I februari planterade jag några chilifrön som jag fått av en bekant. Det var fem sorters chili - Fresno, NuMex…

Kallrökt kyckling

Det blir en liten snabbpost idag också. Jag kallrökte ett par kycklingar i helgen men jag tog tyvärr inga bilder…

Varmrökt lax – och en enkel laxrätt

Det här blir lite av en no-brainer - alla med en rök har väl varmrökt lax? (mer …)

Hummermackor med pommes frites

Hummer är en alldeles för dyr matvara, det är jag den förste att skriva under på. Trots detta så köper…

Vegetarisk chili

Förra onsdagen spelade Bollnäs mot Sirius på Studenternas i Uppsala och jag kände mig manad att bjuda hem några bollnäspojkar…

Stuvad svartrot med stekt fläsk

Jag fortsätter min vardagsmat med en snabblagad och god måndagsmiddag. Svartrot som stuvas på klassiskt vis och till det en…

Rimmat kycklingbröst tillagat sous vide

Det här är vad vi käkade till risotton i fredags. Sous vide-lagad mat är rätt så lagom mat till risotto…