Ärtsoppa på klassiskt vis
Jag fortsätter lite på det inslagna husmanstemat med ärtsoppa den här gången. Återigen en rätt som förmodligen är helt meningslös…
Moritaka sujihiki
En sujihiki är en japansk trancherkniv och tillsammans med en knivsort som heter yanagiba den vanligaste kniven du ser i…
Stekt hälleflundra med pepparrot och brynt smör
Av alla fiskar som finns så måste ändå hälleflundran vara en av de bästa. Nu kan jag ju inte precis…
En kycklingvariant av gulasch
I förrgår, i min post om gumbo, så skrev jag om skillnader mellan gulasch och pörkölt. Jag uttalade mig ganska…
Kinesiska glutenfria dumplings
Igår pillade vi med dumplings. Det är lika bra att jag är ärlig här och erkänner att det är min…
Chicken Kiev och våfflor med potatis, ost och bacon
Lite bökigt kan nog den här maten vara men den går bra att förbereda väldigt långt. (mer …)
Stuvad svartrot med stekt fläsk
Jag fortsätter min vardagsmat med en snabblagad och god måndagsmiddag. Svartrot som stuvas på klassiskt vis och till det en…
Slipstenar
Här kommer ytterligare en knivrelaterad post. De som följer bloggen vet att jag är väldigt intresserad av köksknivar och anser…