Torskrygg på planka
När jag köpte min nya skärbräda så passade jag på att lägga till några ekplankor för plankstek också. Då jag…
Porchetta med massor av smaker
Porchetta är samlingsnamnet för italienska fläskstekar och kan ha allehanda former och sammansättningar. Det jag mest förknippar med ordet är…
Nordafrikansk ank- och korvgryta
För några dagar sedan skrev jag om en ankwrap och jag skrev också då om hur den lagade ankan skulle…
Panerad och stekt torskrygg med remoulade
Lördagens huvudrätt bestod av MSC-märkt torskrygg som jag panerade. Till det käkade vi lite ugnsstekt potatis och en amerikansk remoulade.…
Boeuf Bourguignon
Maten som är omöjlig att stava till och nästan ännu värre att uttala. Jag tycker nog egentligen att vi ska…
Kashima Black Santoku
Ni som följer bloggens facebooksida såg mig för lite drygt en vecka sedan tipsa om den här kniven till kanonpris…
Mexikansk hönssoppa
Den här soppan vill jag nästan påstå att jag kommit på själv men det känns ändå som om någon redan…
Reprissida – Vetenskap och mat
Den här veckan är hektisk och jag tvivlar på att jag kommer laga så mycket mat som är värd att…