Texmexrulle med tillbehör

Jag hittade billig nötrulle igår på affären och fick för mig att göra rulle på rulle och att dessutom smaksätta…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Kinesiskt risvin – Vad är det som gäller?

En av de vanligaste frågorna jag får via mail eller meddelanden till Bara riktig mats Facebooksida är: "Hur får jag…

Spädgris och njutning

"Det är omöjligt att leva ett behagligt liv utan att leva klokt, hedervärt och rättfärdigt, och det är omöjligt att…

Po’boy sandwich med friterade tonfiskbollar

Jag kanske skulle ha som tradition att blogga om en macka på lördagar. Eller det är nog jobbigt att bestämma,…

Helstekt rimmat fläsk med potatis- och bönkaka och pepparrotslingon

Okej det var ju en lite osmidig rubrik men det är precis vad det är vi har ätit. Det var…

Årets snaps 2014

Jag varierar mig inte jättemycket från är till år när det kommer till snaps och malörtsbasen släpper jag ogärna. (mer…

Fiskdoftande aubergine

Jag lovade att jag skulle återkomma med recept signerade Fuchsia Dunlop och här kommer en riktig jävla rökare. (mer …)

Pollo entomatado

Här kommer en het och rolig gryta. Koka massor så räcker det länge eller till många. (mer …)

Överdriven omelett

Förlåt. Det här är över gränsen. En omelett fylld med chili cheese fries. (mer …)