Sichuansk fläskfilé

Det här är i det närmaste en bloggpost i repris, men det får ni fan ta. (mer …)

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Cochinita Pibil

Det här är nog den första mexikanska maten som jag bloggar om. Vissa påstår att det är ursprunget till pulled…

Tacos med ananasmörad tjälknöl, inlagda rotsaker och tomatillosalsa

Det här kommer bli en lång post. Känner man att man inte orkar läsa så kan man nästan skippa den…

Att välja köksknivar

En liten varning. Tycker man att jag skriver för mycket om knivar och dessutom upprepar mig ganska ofta så kan…

Kycklingtacos

Det är hög tid för lite texmex igen och det var längesedan jag gjorde tacos. Här testar jag att baka…

Fläsklägg på grillen

Det går alldeles utmärkt att grilla fläsklägg men man måste ha gott om tid för det är inget snabbgrillat kött.…

Min bästa tomatsås

Jag har skrivit om tomatsås förr och jag kommer säkert göra det igen. (mer …)

Refried beans

Refried beans är en klassiker i de amerikanska sydstaterna. Där köper man ofta röran färdig på burk men alla vittnar…

Oxsvanssoppa

Det finns en myt om att kockar helst bjuder varandra på oxsvanssoppa och att det är en av den svenska…