Skärbrädor

Det är dags för en alldeles för lång nördpost igen som har legat och mognat i mig under flera månader.…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Texmexrulle med tillbehör

Jag hittade billig nötrulle igår på affären och fick för mig att göra rulle på rulle och att dessutom smaksätta…

Fläskkorv till jul

Jag ska berätta en hemlighet. Jag blir ofta på otroligt dåligt humör av att laga mat. Det kan säkert tyckas…

Småpizzor med killingkött

Killing hör inte till köttvanligheterna och när man äntligen får tag på det så hamnar det självklar på nyårsmenyn. (mer…

Porchetta med massor av smaker

Porchetta är samlingsnamnet för italienska fläskstekar och kan ha allehanda former och sammansättningar. Det jag mest förknippar med ordet är…

Panerad och stekt torskrygg med remoulade

Lördagens huvudrätt bestod av MSC-märkt torskrygg som jag panerade. Till det käkade vi lite ugnsstekt potatis och en amerikansk remoulade.…

Räkmacka med currymajonäs

En överdådig macka med en rätt så otrolig currymajonäs. Precis det här kan vara vad din själ behöver. (mer …)

Kalops

Min fru avskyr söndagsmat. Alltså inte så att hon inte gillar att äta på söndagar men rätter som för många…

Buffalo chicken fries

Lite töntigt receptnamn på min blogg igen men det får ni fan ha överseende med. När ni testat är ni…