Laxtartar med dillolja och äggula

I lördags åts det en hel del bra mat tillsammans med två kompisar. Alla grejerna kommer upp i sinom tid…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Masakage Kumo nakiri

Jag har köpt en ny kniv. Spärra in mig för fan. (mer …)

Tacos med ananasmörad tjälknöl, inlagda rotsaker och tomatillosalsa

Det här kommer bli en lång post. Känner man att man inte orkar läsa så kan man nästan skippa den…

Buffalo chicken fries

Lite töntigt receptnamn på min blogg igen men det får ni fan ha överseende med. När ni testat är ni…

Vietnamesisk friterad kyckling

Heta och gudomliga kycklingben med smak främst från Vietnam. (mer …)

Kokboksrecension – Nytt bröd

Att vara glutenintolerant är oerhört begränsande för en medelålders matnörd. I synnerhet för en som i 35-årsåldern får diagnosen och…

Thailändska fläskfärsbullar

Det här receptet har blivit flyttat till min nya blogg Feeders.  Här hittar du receptet

Beska droppar – hemgjord snaps

Det finns ett flertal sätt att få ett betyg på människorna i sin omgivning men inget så effektivt som att…

Pork tenderloin sandwich

I USA pratar man om ett antal klassiska mackor och de är väl runt 20-30 stycken lite beroende på hur…