En variant på Reuben sandwich

Nu är julen slut och det gäller att så fort som möjligt göra något av resterna. Här är en variant…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Empanadas med syrlig tonfisk

Ju mer jag är och nosar på den argentinska maten, ju mer gillar jag den. Idag blir det argentinsk street…

Isfiltrerad kycklingconsommé

Consommé är i princip en klarnad buljong. En elegant soppa att servera i små portioner, kanske som tillbehör till något…

Min bästa köttfärssås

Jag tänker inte skriva att det här är en bolognese, för det kan folk invända emot. Att det är en…

Surt fläsk med coleslaw på rotselleri och tryffel

För ett tag sedan lovade jag att återkomma med ytterligare ett tryffelinnehållande recept. Nu är det dags. (mer …)

Hemgjord sriracha

Det här är strikt sett ingen sriracha, det kan vi konstatera direkt. Men den är förbannat god. (mer …)

Sichuanskt fläsk

En förhållandevis snabblagad fläskrätt med smaker som är typiska i den kinesiska Sichuanprovinsen. (mer …)

Svartpepparsås

Vi grillade i lördags. Igen. Det har grillats ohyggligt mycket i sommar och det är nästan lite så jag är…

Tyst helg

Det har varit tyst från mig några dagar nu. Lite stök med sjukdom i slutet av veckan och i fredags…