Fläskfilérulle fylld med kantareller och getost

Jag gillar rullar. Så till den milda grad att det börjar bli lite löjligt, det inser jag. Jag tycker det…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Kokboksrecension – Det godaste jag vet

Den svenska smakgurun hjälper oss i en mångordig bok att kombinera smaker. (mer …)

Sidfläsk med dillmajonäs, äppelkål och potatiskroketter med ost

Jag är så otroligt sugen på att laga mat nu - jobbig mat som är tidskrävande och spännande och kräver…

Aloo masala dosa

Här har ni en alldeles utmärkt och nästan gratis vardagsrätt som både är vegetarisk och smakar lite spännande. (mer …)

Årets sill 2013 – Kinesiska smaker

Varje år måste det testas en ny sillinläggning av något slag, det är en oskriven julbordsregel. Alla vet också att…

Katsu curry med butternutpumpa och kålrabbi

Jag har gjort katsu curry förr, den gången som en slät sås med panerad stekt sesamkyckling och ris. Det var…

Salsa verde

En salsa på bland annat tomatillos och chili. Den här går så klart att köpa färdig men det är mycket…

Chili cheese fries

Efter fredagens misslyckade middag kändes det viktigt att göra något väldigt gott på lördagen och något som inte kan misslyckas.…

Spädgris och njutning

"Det är omöjligt att leva ett behagligt liv utan att leva klokt, hedervärt och rättfärdigt, och det är omöjligt att…