Fish ’n chips på svenska

Den engelska nationalrätten, fast här på abborre. (mer …)

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Ta reda på svamp

Igår plockade jag rätt så jävla mycket svamp och det värsta med svampplockning är som bekant att man måste ta…

Syrlig vietnamesisk fläsksoppa

Nu kommer fortsättningen på posten på Banh Mi och här tar jag tillvara allt fläsk som blev över när jag…

Vinbrässerad oxkind

Det kommer nog inte som en chock att jag gillar de lite segare styckdetaljerna på kossor. Det är på det…

Kofta – indiska lammköttbullar

Idag fick jag lite avbytning i barnomhändertagandet och kunde dra ihop en lite mer omfattande vardagslunch. Det bidde indiskt och…

Nyårsinspiration

Jag tänker laga väldigt enkel, på gränsen till tråkig, nyårsmat. Oxfilé, pommes frites, bearnaisesås, tryffelsmör och en sallad. Jag tänker…

Kokboksrecension – Bombay Takeaway

Det är inte någon regelrätt kokbok det här på något sätt, snarare en reportagebok med fokus på mat. (mer …)

Vildand med sherrysås och svamprisotto

Hur kategoriseras den här maten tro? För mig känns den superfransk innan risotton kommer och italienifierar rätten totalt. Jag sätter…

Laxtartar med dillolja och äggula

I lördags åts det en hel del bra mat tillsammans med två kompisar. Alla grejerna kommer upp i sinom tid…