Varmrökt lax – och en enkel laxrätt

Det här blir lite av en no-brainer - alla med en rök har väl varmrökt lax? (mer …)

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Boeuf Bourguignon

Maten som är omöjlig att stava till och nästan ännu värre att uttala. Jag tycker nog egentligen att vi ska…

Kycklingtacos

Det är hög tid för lite texmex igen och det var längesedan jag gjorde tacos. Här testar jag att baka…

Chili cheese fries

Efter fredagens misslyckade middag kändes det viktigt att göra något väldigt gott på lördagen och något som inte kan misslyckas.…

Tunnbrödklämma med rökt rådjur

För ett par veckor sedan sköts det en råbock i Bofaratrakten söder om Bollnäs och jag kände att det var…

Sous vide – teori

Min serie om sous vide har legat lite på is på grund av sommar och grillmani men nu är det…

Trattkantarellstuvning

Jag kastar ur mig en liten snabbpost med tanke på att vi är mitt i svampsäsongen och jag knappt har…

Fläskkotlett sous vide och en macka

Här kommer en liten söndagspost på gårdagens goda macka. (mer …)

Hamburgare sous vide

Det här kan mycket väl vara de bästa hamburgarna jag någonsin gjort. Visst, det finns förbättringar som går att göra…