Kallrökt rådjursfilé
Det är ingen stor hemlighet att jag gillar rökt kött och här kommer ett litet roligt sätt att ta tillvara…
Soppa på rostad blomkål med lite trist färg
Man kan väl inte äta blomkålssoppa en fredagkväll? Nej det kan man inte, men vi gjorde det ändå igår. Jag…
Fläskfilé sous vide med calvadossås, rökt fläsk och svamp
Idag serveras en förhållandevis klassisk rätt som nog de flesta räknar som gomat. Den är inte ens så jobbig att…
Konosuke HD
Det var evigheter sedan jag skrev något om knivar så här kommer en liten kortare post om en kniv som…
Kokboksrecension – Bombay Takeaway
Det är inte någon regelrätt kokbok det här på något sätt, snarare en reportagebok med fokus på mat. (mer …)
Salad Nicoise med röding
En riktig Salad Nicoise kan göras på många sätt men den innehåller alltid tonfisk så det här är i strikt…
Varmrökt sidfläsk
Idag ger jag mig på en av de mest svenska matvarorna jag kan tänka mig - rökt fläsk. (mer …)
Konosuke Nakiri white#2
Hemmakockande är som alla vet en materialsport, dyrare än både hockey och golf om man vill det. Man ska sitta…