Fredagspizza

Det här är lite olikt mig. Maten är alldeles för otrasslig för fredagsmatlagning men jag håller på med ett annat…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Kokboksrecension – Bombay Takeaway

Det är inte någon regelrätt kokbok det här på något sätt, snarare en reportagebok med fokus på mat. (mer …)

Käket till Super Bowl

Jag är sen, det inser jag. De flesta av er som tänker avnjuta Super Bowl i natt har säkert redan…

Friterad strömming och en jävligt fin räksås

Jag har funderat en väldig massa på natriumcitrat och citronsyra idag men släppte det till sist. Det är hur som…

En kväll i augusti

Utanför var det -15 °C och flög lite snö medan det däremot i det johanssonska köket var slutet på augusti…

Picklad chili

I februari planterade jag några chilifrön som jag fått av en bekant. Det var fem sorters chili - Fresno, NuMex…

Hur gick det sen – Molcajete

I den här bloggserien går jag tillbaka och analyserar fylleköpen efter att jag fått lite perspektiv på saker och ting.…

Macka med försiktigt grillad karré

Egentligen är den här bloggposten bara ett sätt att presentera ett trevligt sätt att laga karré på och mackan ska…

Soppa med räkor och kantareller

Mina helgmatsposter verkar ha uteblivit den här helgen. I fredags så hade jag några gossar över på tv-spel och för…