Lax med asiatisk sallad och nudelsoppa
I helgen blev det rätt så stabbig mat. På fredagen var det porchetta, som visserligen kanske inte var så vansinnigt…
Fuchsia Dunlop
Igår var jag på ett matevent på Restaurangakademien i Stockholm. Det var ett seminarium/workshop/föreläsning med Fuchsia Dunlop, den internationellt kände…
Het kinesisk biffgryta
Kina är ett väldigt stort land och det är svårt att prata om någon speciell karaktär på kinesisk mat. En…
Pho – vietnamesisk nudelsoppa
Inspirerad av den mycket trevliga kokboken The Food Traveler, som jag recenserade i förrgår, lagade jag igår Pho, den vietnamesiska…
Ärtsoppa på klassiskt vis
Jag fortsätter lite på det inslagna husmanstemat med ärtsoppa den här gången. Återigen en rätt som förmodligen är helt meningslös…
Ceviche
Innan jag kommer till själv maten så måste jag förklara mig lite känner jag. Det är fan onsdag. Varför hålla…
Kallrökt oxfilé
Inför semestern kan det vara kul att ha något litet matlagningsprojekt. Att kallröka oxfilé är både enkelt och ger ett…
Midsommar – Godaste revbenen med vit potatissallad
Jag tänkte vara ute i god tid före midsommar och presentera mina bästa revbensspjäll. (mer …)