Friterad långkokt lammstek med nachos

Igår ville jag testa något som jag gått och funderat över ett tag. Hur blir det om man långkokar en…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Kycklingbuljong

Här kommer ett litet snabbrecept på en enkel kycklingbuljong som inte heller förutsätter att man har nyligen har käkat hel…

Räkcocktail med nordafrikansk känsla

Vi hade det här som en snabb förrätt på söndagen och jag tycker att det blev lyckat. Det är roligt…

Picklad chili

I februari planterade jag några chilifrön som jag fått av en bekant. Det var fem sorters chili - Fresno, NuMex…

Mat till Super Bowl

På natten mellan söndag och måndag spelas Super Bowl i New Jersey, USA. Intresset för sporten har ökat enormt i…

Nässelrisotto

Jag lovade att det skulle dröja ett tag innan det blev risotto igen. Det var tydligen en lögn. Den här…

Italiensk-amerikansk kalvschnitzel

Det här receptet är nästan rakt av norpat från Jamie Olivers amerikanska kokbok Jamies Amerika. Några småändringar har jag gjort,…

Korv med bröd – drivet väldigt långt

Maten vi käkade igår kväll är något jag fantiserat om att göra väldigt länge och nu äntligen tog jag mig…

Enchilada suiza burning butt style

När jag var i Boston för en massa år sedan så käkade jag en Burning Butt Sandwich. Namnet syftade på…