Rådjurssadel sous vide
Vi klämmer in ett till rådjursrecept. Här har jag lagat rådjurssadeln sous vide och sedan skurit ut köttet och stekt…
Kokboksrecension – Nytt bröd
Att vara glutenintolerant är oerhört begränsande för en medelålders matnörd. I synnerhet för en som i 35-årsåldern får diagnosen och…
Glutenfri pizza med kronärtskocka
Igår var det bandyfinal och då ska det ätas pizza. Det är en urgammal sed som lever kvar sedan järnåldern…
Nordafrikansk ankwrap
Jag köpte mig en anka och hade lite idéer jag har velat testa kring arabisk/nordafrikansk matlagning. Jag hade flera idéer…
Kalops
Min fru avskyr söndagsmat. Alltså inte så att hon inte gillar att äta på söndagar men rätter som för många…
Tyst helg
Det har varit tyst från mig några dagar nu. Lite stök med sjukdom i slutet av veckan och i fredags…
Bricklayer steak
Direkt och glödhett grillad entrecote på argentinskt sätt. Det här är nog det bästa grillade jag ätit i år. (mer…
Kinesisk kockkniv/kökskniv/klyvare
Det var ett bra tag sedan jag skrev något om knivar så det är hög tid att presentera en ny…