Nästan The Cuban

I Florida är en macka som heter The Cuban väldigt populär. Det här är ingen sån macka men inspirationen kommer…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

En rejäl biff

Gårdagen var en fredag och då kan det vara lite lurigt att hinna med någon vidare matlagning, speciellt om man…

Bang bang ji si

Det är så klart fantastiskt med en rätt som heter bang bang och smaken på den här kycklingsalladen från Sichuan…

Sous vide – teori

Min serie om sous vide har legat lite på is på grund av sommar och grillmani men nu är det…

Sherrysill

Idag kommer det två poster på lite mindre julrätter. Det börjar dra ihop sig nu och det gäller så klart…

Fläskfilérulle fylld med kantareller och getost

Jag gillar rullar. Så till den milda grad att det börjar bli lite löjligt, det inser jag. Jag tycker det…

Hemgjord tomatketchup

Jag har en gammal barndomskompis som heter Dan. Han anser att det ultimata beviset på att jag är "beyond totally…

2 x vietnamesisk nudelsallad

Kanske sitter ni på lite rester efter påsken? Lite gravad lax och ägg? Det passar fantastiskt bra i en vietnamesisk…

Tortillachips med heta räkor

En liten minipost med en snabblagad rätt vi käkade igår. Vi var sugna på något riktigt hett. (mer …)