Korv igen

Det har blivit dåligt med postande sista tiden. Jag har en forskningsanslagsansökan som ska vara inne idag så man kan…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Ostfondue

Igår käkade vi 80-talsklassikern ostfondue med inte så klassiska tillbehör. Det mest klassiska är ju bröd som man doppar i…

Nordafrikansk ankwrap

Jag köpte mig en anka och hade lite idéer jag har velat testa kring arabisk/nordafrikansk matlagning. Jag hade flera idéer…

Kallrökt kyckling

Det blir en liten snabbpost idag också. Jag kallrökte ett par kycklingar i helgen men jag tog tyvärr inga bilder…

Saltimbocca

På onsdagar får jag laga lite godare mat, det har min fru lovat. Resten av veckan är det vardag med…

Lax med asiatisk sallad och nudelsoppa

I helgen blev det rätt så stabbig mat. På fredagen var det porchetta, som visserligen kanske inte var så vansinnigt…

Macka med försiktigt grillad karré

Egentligen är den här bloggposten bara ett sätt att presentera ett trevligt sätt att laga karré på och mackan ska…

Salad Nicoise med röding

En riktig Salad Nicoise kan göras på många sätt men den innehåller alltid tonfisk så det här är i strikt…

Friterad långkokt lammstek med nachos

Igår ville jag testa något som jag gått och funderat över ett tag. Hur blir det om man långkokar en…