Nyårsinspiration

Jag tänker laga väldigt enkel, på gränsen till tråkig, nyårsmat. Oxfilé, pommes frites, bearnaisesås, tryffelsmör och en sallad. Jag tänker…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Julköttbullar

Jag har uppdaterat mitt köttbullsrecept lite i år. Det är inte superstora förändringar men nog är receptet lite bättre allt.…

Nyårsinspiration

Jag tänker laga väldigt enkel, på gränsen till tråkig, nyårsmat. Oxfilé, pommes frites, bearnaisesås, tryffelsmör och en sallad. Jag tänker…

Småpizzor med killingkött

Killing hör inte till köttvanligheterna och när man äntligen får tag på det så hamnar det självklar på nyårsmenyn. (mer…

Beska droppar – hemgjord snaps

Det finns ett flertal sätt att få ett betyg på människorna i sin omgivning men inget så effektivt som att…

Nachos med kryddig torskrygg

Okej det är väl inte det listigaste att kasta ur sig tre bloggposter på en dag. Vad jag vet så…

Fläskkorv till jul

Jag ska berätta en hemlighet. Jag blir ofta på otroligt dåligt humör av att laga mat. Det kan säkert tyckas…

Asiatisk curry på nöt

Jag var lite frestad att skriva indonesisk rendang som rubrik eftersom recept jag sneglat på avser den rätten. När jag…

Risotto med pumpa och karljohan

Det är dags för en vegetarisk festlig rätt, fan ska veta att de inte är så enkla att hitta. (mer…