Gumbo – en gång till

Det blir andra gången jag bloggar om den här rätten, men jag har gjort ändringar i receptet. Kanske inte jättestora…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

General Tso’s Chicken

Friterad kyckling med sötsur sås kanske luktar lite billig kinakrog men låt er inte luras, det går att trassla till…

Tjocka revben med bakad potatis, BBQ-sås och coleslaw

Igår kväll kollade vi på den där musiktävlingen som alla är så obegripligt intresserade av. Jag var tvungen att tänka…

Bandy och indisk kikärtsgryta

Jag har lite skrivklåda så jag måste dra ur mig något till bloggen. Man kan tycka att jag kunde ha…

Fish ’n chips på svenska

Den engelska nationalrätten, fast här på abborre. (mer …)

Kinesiska glutenfria dumplings

Igår pillade vi med dumplings. Det är lika bra att jag är ärlig här och erkänner att det är min…

Räknudlar

Igår fick jag för mig att jag skulle laga nudlar på två sätt och servera bredvid varandra, men när det…

Kokboksrecension – Det godaste jag vet

Den svenska smakgurun hjälper oss i en mångordig bok att kombinera smaker. (mer …)

Receptet på Black Metal Chili

Som utlovat kommer här mitt recept på chilin som jag gick till final med i Chilichallenge. Receptet finns redan på…