Kokboksrecension – Bombay Takeaway
Det är inte någon regelrätt kokbok det här på något sätt, snarare en reportagebok med fokus på mat. (mer …)
Sichuanskt fläsk
En förhållandevis snabblagad fläskrätt med smaker som är typiska i den kinesiska Sichuanprovinsen. (mer …)
Asiatisk omelett
Det är mycket asiatiskt nu men så kan det ju bli när man väl har grejerna hemma. Igår ville jag…
Råbiff som biter tillbaks
Ibland blir min längtan efter rått kött för stort och då måste jag bara laga råbiff. Den här gången är…
Salsa verde
En salsa på bland annat tomatillos och chili. Den här går så klart att köpa färdig men det är mycket…
Nötgryta från Sichuan
Här kommer en uppdaterad variant av ett recept jag har haft med förr. Mitt hemmasortiment av kinesiska råvaror gör att…
Kycklingnudlar – Chicken chow mein
Jag har märkt att det blir lite så här i min blogg - flera liknande inlägg på samma tema i…
Konosuke HD
Det var evigheter sedan jag skrev något om knivar så här kommer en liten kortare post om en kniv som…