Hjortfilé med svamp- och sherrysås

Vi käkade hjortfilé igår. Jag hade fått tag på en rätt så liten bit men som jag skrivit tidigare så…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Sous vide – uppvärmningsutrustning

Nu är det hög tid att ta tag i sous vide-serien igen. Idag pratar vi om uppvärmningsutrustningen. (mer …)

Vodkagravad lax

Här kommer en liten minipost på vodkagravad lax. Det är precis som vanlig lax bara det att man stänker över…

Bang bang ji si

Det är så klart fantastiskt med en rätt som heter bang bang och smaken på den här kycklingsalladen från Sichuan…

Falafelrulle

När jag flyttade till Uppsala 1997 så umgicks jag en hel del med en vegetarian som heter Jens. Han hade…

Sous vide – packningsutrustning

Nu kommer ytterligare en post i min serie om sous vide. Här går jag igenom vad man behöver för packningsutrustning…

Sherrysill

Idag kommer det två poster på lite mindre julrätter. Det börjar dra ihop sig nu och det gäller så klart…

God jul

God jul på er. Jag bjuder på en bild där jag ser galen ut. Man blir galen av sprit. (mer…

Balticurry med lamm och mango

Jag har gjort en balticurryvariant förr, den gången på kyckling. Där skriver jag en hel del om vikten av att…