Mac ’n’ cheese-bakelser med skogssvamp

Här kommer ett snabbt men vällagat tips till fredagkvällen. (mer …)

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Oxfile, potatisgratäng och rödvinssås

En väldigt klassisk rätt. Med klassisk menar jag inte dålig på något sätt, däremot kräver det en del av kocken.…

Torskrygg på planka

När jag köpte min nya skärbräda så passade jag på att lägga till några ekplankor för plankstek också. Då jag…

Ananasmörad tjälknöl med tomatillosalsa, inlagd rödlök och jalapeno samt ris

Jag hittade en låda med ananasmörad tjälknöl texmex-style i frysen. Den har legat där sedan vi sist käkade det. Jag…

Mac ’n’ cheese-bakelser med skogssvamp

Här kommer ett snabbt men vällagat tips till fredagkvällen. (mer …)

Bandy och indisk kikärtsgryta

Jag har lite skrivklåda så jag måste dra ur mig något till bloggen. Man kan tycka att jag kunde ha…

Grillad kinesiskt kryddad karré

Hej. Nu är jag som utlovats tillbaks på bloggen igen. Förra veckan var min hittills jobbigaste vecka någonsin (tror jag).…

En variant på Reuben sandwich

Nu är julen slut och det gäller att så fort som möjligt göra något av resterna. Här är en variant…

Soppa på rostad blomkål med lite trist färg

Man kan väl inte äta blomkålssoppa en fredagkväll? Nej det kan man inte, men vi gjorde det ändå igår. Jag…