Litet uppehåll

Hej vänner Det har nog aldrig tidigare varit ett sånt långt uppehåll i min blogg som det är nu. Jag…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Fish ’n chips på svenska

Den engelska nationalrätten, fast här på abborre. (mer …)

Niu rou gan – kinesiskt torkat kött

Lite slarvigt skulle man kunna beskriva det här som kinesisk beef jerky, men det är egentligen fel. (mer …)

Tacos med ananasmörad tjälknöl, inlagda rotsaker och tomatillosalsa

Det här kommer bli en lång post. Känner man att man inte orkar läsa så kan man nästan skippa den…

Chili- och ostfyllda köttfärsbollar lindade med bacon

Vi var lite sugna på någon chiliinnehållande rätt på söndagkvällen så det fick bli lite att jag tog vad som…

Quesadillas med älg-, fläsk och spenatchili

Min plan var att sluta tjata om texmex i bloggen för ibland känns det som att jag inte skriver om…

Pizza med spenatpesto, soltorkade tomater, gorgonzola och päron

Det här blir en liten snabbpost. Vi åt med ungarna ikväll, vilket är jäkligt ovanligt en lördag, och tar själva…

Laxcarpaccio med ingefärs- och chilidressing

Min fru var iväg på någon typ av fyllefest hos en kollega som fyllde år igår så jag blev ensam…

Kallrökt lax med grillad och smörslungad vitkål och kall löksås

En väldigt sorglig sak med att svärmor ska sälja sitt torp nere i Småland är att röken som jag och…