Stekpanna av kolstål

Nu har jag stekt i kolstål ett par månader och det är dags att avlägga rapport. (mer …)

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Beef gorditas

Gorditas är lätt friterade bröd på majsmjöl och ordet i sig betyder typ "små feta ena" på spanska. Bröden kan…

Argentinsk grillning

Har ni inte plockat fram grillarna än så borde ni egentligen skämmas. Här kommer ett litet tips från nötköttets förlovade…

Texmex-lördag

Jag fick min tortillapress och -värmare i fredags så det var bara tvunget att bli texmex igår. I vanlig ordning…

Min bästa chili just nu – Black Metal Chili

Jag lovade så sent som för några dagar sedan att det skulle dröja ett tag till nästa texmex/amerikanska recept. Det…

Revben och svampnudlar med känsla av Vietnam

Jag fortsätter på den vietnamesiska temat när jag ändå har en massa råvaror hemma på det temat. (mer …)

Julmat

I år firar inte vi jul hemma så jag gör inte så vansinnigt mycket julmat, även om det så klart…

Chicken Kiev och våfflor med potatis, ost och bacon

Lite bökigt kan nog den här maten vara men den går bra att förbereda väldigt långt. (mer …)

Halstrad tonfisk med kall och kryddig gurksoppa

Jag hatar den här tiden på året och det finns verkligen inte någon aspekt av november som jag tycker om.…