En kycklingvariant av gulasch
I förrgår, i min post om gumbo, så skrev jag om skillnader mellan gulasch och pörkölt. Jag uttalade mig ganska…
Porchetta med massor av smaker
Porchetta är samlingsnamnet för italienska fläskstekar och kan ha allehanda former och sammansättningar. Det jag mest förknippar med ordet är…
Fläsklägg på grillen
Det går alldeles utmärkt att grilla fläsklägg men man måste ha gott om tid för det är inget snabbgrillat kött.…
Refried beans
Refried beans är en klassiker i de amerikanska sydstaterna. Där köper man ofta röran färdig på burk men alla vittnar…
Het frukostomelett
Det blir en liten snabbpost nu om min bästa frukostomelett för tillfället. Det bästa sättet att sparka igång dagen är…
Revben och svampnudlar med känsla av Vietnam
Jag fortsätter på den vietnamesiska temat när jag ändå har en massa råvaror hemma på det temat. (mer …)
Hemgjord tomatketchup
Jag har en gammal barndomskompis som heter Dan. Han anser att det ultimata beviset på att jag är "beyond totally…
Min amerikanska chili
Inom texmex-svängen är chili på något sätt basen till allt. Att kunna göra en bra chili är lite som att…