Siciliansk fläskgryta med gnocci

Gårdagens middag var en lättlagad höjdare på alla sätt och vis. Den tar tid att laga men arbetsinsatsen är minimal…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Italiensk lammstek

Idag blir det långsam matlagning. Den här fantastiskt goda rätten lagas i ugn i sex-sju timmar men sköter sig själv…

Reprissida – Vetenskap och mat

Den här veckan är hektisk och jag tvivlar på att jag kommer laga så mycket mat som är värd att…

Fönsterodling

Det räcker med vinter nu. Egentligen har det räckt med vinter i ett par månader men jag riktigt less nu…

Alkoholfri rödvinssås

Ni som följt min blogg ett tag vet att jag har skrivit om det här förr. Under förra julen (2012)…

Restmex samt en vitlökssås

Det här är ett alldeles utmärkt sätt att göra något gott av den överblivna skinkan (mer …)

Fläskfilérulle fylld med kantareller och getost

Jag gillar rullar. Så till den milda grad att det börjar bli lite löjligt, det inser jag. Jag tycker det…

Nachos med slaktarbiff

Här har vi en rätt omständig rätt som verkligen ger lön för mödan. ...eller så förbannat omständigt är det inte…

Panerad och stekt torskrygg med remoulade

Lördagens huvudrätt bestod av MSC-märkt torskrygg som jag panerade. Till det käkade vi lite ugnsstekt potatis och en amerikansk remoulade.…