Italiensk lammstek
Idag blir det långsam matlagning. Den här fantastiskt goda rätten lagas i ugn i sex-sju timmar men sköter sig själv…
Reprissida – Vetenskap och mat
Den här veckan är hektisk och jag tvivlar på att jag kommer laga så mycket mat som är värd att…
Fönsterodling
Det räcker med vinter nu. Egentligen har det räckt med vinter i ett par månader men jag riktigt less nu…
Alkoholfri rödvinssås
Ni som följt min blogg ett tag vet att jag har skrivit om det här förr. Under förra julen (2012)…
Restmex samt en vitlökssås
Det här är ett alldeles utmärkt sätt att göra något gott av den överblivna skinkan (mer …)
Fläskfilérulle fylld med kantareller och getost
Jag gillar rullar. Så till den milda grad att det börjar bli lite löjligt, det inser jag. Jag tycker det…
Nachos med slaktarbiff
Här har vi en rätt omständig rätt som verkligen ger lön för mödan. ...eller så förbannat omständigt är det inte…
Panerad och stekt torskrygg med remoulade
Lördagens huvudrätt bestod av MSC-märkt torskrygg som jag panerade. Till det käkade vi lite ugnsstekt potatis och en amerikansk remoulade.…