Torsk med pocherat ägg och dill- och vitvinssås

Efter mitt långa magelände behövdes det något skonsamt för magen. Det ligger väldigt djupt i min uppfostran att när man…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Yakiniku – japanskt grillat kött

Det här är bland det svåraste som finns när det kommer till köttillagning i köket. Vad menar han, undrar ni?…

Räkcocktail med nordafrikansk känsla

Vi hade det här som en snabb förrätt på söndagen och jag tycker att det blev lyckat. Det är roligt…

Sparrisrisotto med prosciutto

När en matlagningsteknik lärts in så är det viktigt att öva på den så att den sätter sig i ryggmärgen.…

Hemgjord tomatketchup

Jag har en gammal barndomskompis som heter Dan. Han anser att det ultimata beviset på att jag är "beyond totally…

Panerad och stekt torskrygg med remoulade

Lördagens huvudrätt bestod av MSC-märkt torskrygg som jag panerade. Till det käkade vi lite ugnsstekt potatis och en amerikansk remoulade.…

Puffy tacos

En av de senaste trenderna i USA's tacovärld är att göra tacos med lite puffade tacoskal. Självklart hakar jag på.…

En spark i röven på morgonen

Min söndag fick inledas med en rejäl spark i bakpartiet, en frukost med lite för mycket av min lite för…

Laxpaté med musslor

I söndags gjorde jag en laxpaté och jag var väldigt osäker på om det verkligen är något att blogga om.…