Nordafrikansk ankwrap

Jag köpte mig en anka och hade lite idéer jag har velat testa kring arabisk/nordafrikansk matlagning. Jag hade flera idéer…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Lite småsaker och något om Facebook

Jag tänkte det kan vara dags för en liten summering av tiden som gått med bloggen. Jag har nu haft…

Boeuf Bourguignon

Maten som är omöjlig att stava till och nästan ännu värre att uttala. Jag tycker nog egentligen att vi ska…

Falsk kalvbräss med citronsås och spenat (veg)

Kalvbräss kanske inte så många har käkat. Det brukar vara lite lurigt att komma över då brässen är en körtel…

Torsk med pocherat ägg och dill- och vitvinssås

Efter mitt långa magelände behövdes det något skonsamt för magen. Det ligger väldigt djupt i min uppfostran att när man…

Sous vide – teori

Min serie om sous vide har legat lite på is på grund av sommar och grillmani men nu är det…

Att bygga en kallrök

Det känns som att det börjar bli lite i ropet att bygga sig en egen rök. Jag är långtifrån någon…

Tandoori chicken

Du gör jag så där igen - skriver rubriken på engelska. Troligtvis för att verka tuff men misslyckas så klart…

Lördagsmacka

Jag och katten sitter/ligger lite vid datorn och gör en samlingspost på mackor. Jag tänkte att katten skulle få hjälpa…