Nyårsinspiration

Jag tänker laga väldigt enkel, på gränsen till tråkig, nyårsmat. Oxfilé, pommes frites, bearnaisesås, tryffelsmör och en sallad. Jag tänker…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Hamburgare med svenska smaker

Mina föräldrar är på besök i helgen och jag var tvungen att fundera ut en lördagsmiddag. Man kan inte steka…

Kinesiskt risvin – Vad är det som gäller?

En av de vanligaste frågorna jag får via mail eller meddelanden till Bara riktig mats Facebooksida är: "Hur får jag…

Helt ny design på bloggen

Nu äntligen är den nya designen på bloggen klar. Det är min svåger Oskar som har gjort den och han…

Nachos med rumpstek

Ett snabblagat fredagstips kanske kan vara något. (mer …)

Hur gick det sen – Kolstålsstekpanna

Nu inleder jag en ny bloggserie om en jävligt relevant grej - Hur gick det sen med fylleinköpen? (mer …)

Nyårsinspiration

Jag tänker laga väldigt enkel, på gränsen till tråkig, nyårsmat. Oxfilé, pommes frites, bearnaisesås, tryffelsmör och en sallad. Jag tänker…

Lax med asiatisk sallad och nudelsoppa

I helgen blev det rätt så stabbig mat. På fredagen var det porchetta, som visserligen kanske inte var så vansinnigt…

Kräftor

När ungarna hade somnat igår så satt jag och Emma på balkongen och åt upp frysens näst sista låda med…