Pastasås med lammkött

Jag lovade i helgen att jag skulle återkomma med tips på vad man kan göra på resterna av sin fina…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Katsu curry med kyckling

Japan är inget land som man förknippar med curryrätter utan de rätterna brukar mer associeras med Indien och länderna runtom…

Min bästa köttfärssås

Jag tänker inte skriva att det här är en bolognese, för det kan folk invända emot. Att det är en…

Bricklayer steak

Direkt och glödhett grillad entrecote på argentinskt sätt. Det här är nog det bästa grillade jag ätit i år. (mer…

Sidfläsk med dillmajonäs, äppelkål och potatiskroketter med ost

Jag är så otroligt sugen på att laga mat nu - jobbig mat som är tidskrävande och spännande och kräver…

Coxinha – street food i Brasilien

Här kommer en till brassemiddag. Den här gången lite halvkrånglig street food, som trots böket är värd allt besvär. (mer…

Ananasmörad tjälknöl med tomatillosalsa, inlagd rödlök och jalapeno samt ris

Jag hittade en låda med ananasmörad tjälknöl texmex-style i frysen. Den har legat där sedan vi sist käkade det. Jag…

En varning och saxslipning

Den främsta anledningen till att det inte blivit något matbloggat i helgen är att jag fick i mig gluten förra…

Rökt lax med råraka och pocherat ägg

En snabblagad vardagsrätt inspirerad av Jamie Oliver. Tar väl ungefär 15-20 minuter att laga i sin helhet men ger ändå…